Over NRGYZE

Onze planeet draait om de zon. De zon geeft energie. Om in stand te blijven, heeft het hele ecosysteem die energie nodig. Dat is goed in balans. Energie die we teveel krijgen slaat het systeem op of staat het weer af aan de ruimte.

Dat evenwicht is in onze ogen omgeslagen. Gebruik is verbruik geworden.

In het verre verleden is veel van die energie opgeslagen in organisch materiaal en vervolgens in de bodem terecht gekomen. Dat noemen we nu fossiele brandstof. Voor het ecosysteem was dat een tijdrovende maar efficiënte manier om energie op te slaan. Wij zijn niet van mening dat we niets uit de opslag mogen halen, maar we vinden wel dat als we er wat uithalen, we dat ook aan moeten vullen. Dat doen we met zijn allen niet.

Door ontbossing en intensief gebruik van het land kan geen energie meer opgeslagen worden in de vorm van nieuwe fossiele brandstof. Tegelijk laten we de energie niet meer wegvloeien, maar hebben we de planeet geïsoleerd met broeikasgassen. Het overschot aan energie kan niet meer weg, maar warmt het hele ecosysteem op. Zeeën worden warmer, het klimaat verandert. Wij verstoren het ecologisch evenwicht, en daardoor verandert de planeet. Dat kan vergaande gevolgen hebben voor het leven op aarde.

Visie

In onze visie is dat niet gewenst en niet nodig. Wij onderschrijven de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Dat betreft een scala aan doelen gericht op behoud en verbetering van onder andere gezondheid, welzijn en economie. Die kunnen we niet realiseren zonder een goed ecologisch evenwicht. In onze visie richten wij ons vooral op de volgende doelstellingen:

– Betaalbare en duurzame energie
– Verantwoorde consumptie en productie
– Klimaatactie.

Onze visie is vooral gericht op het realiseren van deze doelen

Wij zijn van mening dat de energie die de zon levert, meer dan voldoende is om de aarde in beweging te houden. Het is nu de kunst een nieuw evenwicht te zoeken. Dat moeten we realiseren zonder de planeet uit te putten of het ecologisch evenwicht drastisch te verleggen.

Contactpersonen

Neem nu contact met ons op

En vraag vrijblijvend een eerste afspraak aan.